Aan de waterkant is altijd wat te zien: het restaurant, voorbijvarende boten en bedrijvigheid in de haven!
Corina de Kok  -  Haveneigenaar van Jachthaven Liesveld

Project Nieuwe Haven is een gezamenlijke ontwikkeling van Jachthaven Liesveld en Blokland Bouwpartners. Corina de Kok is de eigenaresse van Jachthaven Liesveld en de vroegste plannen voor de ontwikkeling van het gebied ‘Nieuwe Haven’ komen bij haar vandaan.

“Dat moet ik direct nuanceren”, vertelt Corina bescheiden. “De inbreng van mijn vader en de ondersteuning van Rob Wannyn bij het uitwerken van de ideeën zijn van grote invloed geweest!”

Unieke kans

De grond waarop Nieuwe Haven wordt gerealiseerd is in het bezit van Jachthaven Liesveld. Corina: “Op deze plek in Streefkerk is door het Waterschap gekozen voor een klimaatdijk. Dat is een extra sterke dijk, waarbij het veiligheidsniveau aanmerkelijk groter is dan bij een traditionele rivierwaterkering. De klimaatdijk biedt daardoor bijvoorbeeld mogelijkheden voor dijkbebouwing. Wij zagen dat als een unieke kans!”

We creëren echt een gemeenschap

Stimulerend en behulpzaam

Corina: “Tijdens de lange aanloop was er veel contact met de gemeente en het Waterschap. Beide partijen zijn vanaf het begin enthousiast en stimulerend geweest voor de ontwikkeling van het gebied. Het Waterschap heeft altijd aangedrongen op bebouwing van de klimaatdijk. De behulpzaamheid van de gemeente Molenwaard was groot: daardoor waren we al ver in het vergunningentraject, op het moment dat we Blokland Bouwpartners bij de ontwikkeling betrokken. We stellen veel vertrouwen in hun kunde en ervaring op het gebied van de ontwikkeling van bouwprojecten. Het is fijn om met een goede partner samen te werken!”

Doorkijkpunten

De grondbeginselen van het project liggen al langere tijd vast. Corina: “Dat zijn bijvoorbeeld de drie doorkijkpunten, waardoor het project verdeeld is in vier delen. De architect heeft dat met de drie prominente stoepen mooi ingevuld! De inspiratie die hij uit de rivier, de haven en de voormalige industrie heeft geput, vind ik mooi. Daardoor zie je dezelfde sfeer terugkeren: kijk bijvoorbeeld naar de sheddaken van het restaurant in de haven én de appartementen en woningen!”

Esthetisch en realistisch aspect

“Op dit moment beperkt mijn bemoeienis zich tot of ik het mooi vind”, blijft Corina bescheiden. “Het esthetische en realistische aspect vind ik belangrijk. Wij hebben altijd een aanbod van appartementen voorgestaan. Daar is veel vraag naar: door starters, maar zeker ook door ouderen die op zoek zijn naar comfort en woongemak. Aan de dijkkant is er juist veel mogelijkheid voor starters. Daardoor creëren we echt een gemeenschap! De link naar de haven is natuurlijk ook bijzonder. Voor bewoners die in het bezit zijn van een boot, is er garantie op de huur van een ligplaats! Aan de waterkant is altijd bedrijvigheid: het restaurant, de boten in de haven en er vaart altijd wel iets voorbij op de rivier!”

Interesse?

Neem contact op met de makelaar.