De bouw gaat door
Gerard Kentie  -  Projectontwikkelaar en Kees Kooyman - Makelaar

Vanwege het grote enthousiasme voor het nieuwbouwplan de Nieuwe Haven in Streefkerk kunnen we mededelen dat het project definitief doorgang zal vinden en dat de eerste bouwwerkzaamheden van start gaan in Q4 2023. De eerste paal gaat dit jaar de grond in. Ook het vergunningstraject verloopt volgens planning, de omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk. Een mooi moment om met ontwikkelaar en commercieel directeur Gerard Kentie (Blokland Bouwpartners) en makelaar Kees Kooyman vooruit te kijken naar het unieke project dat aan de Lek gerealiseerd gaat worden.

Op straat aangesproken

Voor Gerard Kentie is de Nieuwe Haven zeker een bijzonder project. “Ik woon zelf in Streefkerk en wordt regelmatig aangesproken op straat met de vraag wanneer de bouw gaat beginnen. Het enthousiasme is dus groot! Het is mooi dat we dit jaar dan ook de eerste paal kunnen slaan. Normaal gesproken hebben we te maken met een dijksluiting van oktober tot en met april, maar in samenspraak met Waterschap Rivierenland mogen wij onder voorwaarden gewoon doorgaan met de werkzaamheden! In totaal duren de bouwwerkzaamheden ongeveer anderhalf jaar, waarna de eerste woningen worden opgeleverd.”

Ruime tuin én woning

Makelaar Kees Kooyman is ook enthousiast dat de bouw van start gaat. ”Het zijn ook aantrekkelijke woningen. De ruime herenhuizen liggen bijvoorbeeld hoog op de dijk met een schitterend uitzicht naar alle kanten en volop zon. Met een diepe tuin van meer dan tien meter heeft u de ruimte en staat u zo (via een trappetje) aan het water en de jachthaven. De toekomstige bewoners hebben zelfs garantie op de huur van een ligplaats in Jachthaven Liesveld!

Diverse woningen

Het woningaanbod is heel divers licht Kees toe: “Nieuwe Haven is een mengeling van grondgebonden woningen en appartementen, met onder andere herenhuizen, penthouses, studiowoningen, kadewoningen en daardoor ook geschikt voor bewoners in allerlei fases van hun leven. Van starters en gezinnen tot echtparen waarvan de kinderen al het huis uit zijn, iedereen zal hier met veel plezier een plek vinden om te wonen.” De makelaar is bij uitstek de persoon die u meer kan vertellen over al deze verschillende typen en weet dan ook welke woningen en appartementen nog beschikbaar zijn. Kees: “Een aankoop van een woning is een spannende gebeurtenis in iemands leven. Daarom nemen wij u veel werk uit handen en geven we ook een passend advies. U als klant staat voorop!”

Dorps met stadse oplossingen

Het dorpse karakter van Streefkerk blijft ook in De Nieuwe Haven bewust behouden. De karakteristieke woningen zijn wel voorzien van de modernste energiezuinige technieken en stadse oplossingen voor een efficiënt ruimtegebruik. Gerard ligt toe: “In het souterrain gelegen in de dijk ligt een stallingsgarage met voor elke woning minimaal een parkeerplaats. Vanuit deze stallingsgarage stapt u zo uw eigen woning binnen. Op deze manier wordt heel efficiënt van de ruimte gebruik gemaakt en in de wijk zelf staan tegelijk veel minder auto’s op straat!” Toch op zoek naar de stad? Met een paar minuten bent u met de auto op verschillende uitvalswegen als de A15, A16 en A27.

Binnentuin De Commandeur en voorgevel De Luitenant

Uniek plan

Benieuwd of in de Nieuwe Haven ook uw toekomstige woning ligt? Bekijk hier de verschillende woningen en hier de verschillende appartementen. Ontdek het bijzondere karakter van dit nieuwe stukje Streefkerk!

Interesse?

Neem contact op met de makelaar.